Opleiding T-Reporter
Vertel de verhalen uit je eigen buurt
We leren je om in je eigen wijk als verslaggever aan de gang te gaan en te zoeken naar nieuws, interessante reportages en actuele gebeurtenissen.
Je gaat mensen interviewen, artikeltjes schrijven, bloggen, vloggen en noem verder maar op. Het is aan jou welke items je wilt maken en hoe je je eigen mediamix wilt inzetten. Daar gaan we je in begeleiden.
We leggen eerst uit wat wij verstaan onder een t-reporter en hoe je de verschillende media kan inzetten. Daarna ga je meteen aan de slag met datgene wat jij wilt gaan doen. Alles wat je maakt wordt beoordeeld door een mediamentor. Dat is een mediaprofessional die zijn sporen in de journalistiek heeft verdiend. Hij begeleidt je bij het maken van jouw producties, die natuurlijk steeds beter worden. Uiteindelijk kun jij dan dé wijkverslaggever voor Omroep Tilburg in je eigen wijk worden. Alle deelnemers aan de Opleiding tot Wijkreporter vormen samen vanaf het begin van het traject de redactie van het Online/TV-programma ‘Kijk Op De Wijk’.
Voordat je kunt deelnemen aan het opleidingstraject voor T-Reporter houden we eerst een intake gesprek om vast te stellen of dit traject echt iets voor jou is. Belangrijk is dat je goed kan motiveren waarom je wijkverslaggever wilt worden.
De opleiding tot T-Reporter houdt het volgende in:
Wat doet een T-Reporter?
Wat doe je eigenlijk als T-Reporter en wat heb je nodig om als verslaggever je eigen wijk in beeld te brengen? We praten je bij en geven je tips & tricks over het succesvol produceren van content over jouw wijk.
Hoe werkt de redactie?
Verslaggevers werken zelden alleen. Samen vorm je een redactie waarin je bespreekt wat je gaat doen en kun je elkaars ideeën versterken.
Produceren van content
- Blog - Video - Interview - Artikel - Nieuwsitem - Podcast - Goede foto's
Inzet van verschillende kanalen
- Social Media/Web - TV - Radio
Het opleidingstraject duurt maximaal een half jaar. Je begeleiding hangt af van je beginniveau en het aantal onderwerpen dat je kiest. Voor elk onderdeel krijg je een eindbeoordeling op basis waarvan je wel of niet slaagt voor het gehele traject.
De kosten voor het traject van een half jaar bedragen max. 200 euro (als je alle onderdelen volgt). De andere helft van het totale bedrag (400 euro) wordt door Omroep Tilburg betaald.
Tijdens de opleiding word je begeleid door Mediamentoren. De mentoren komen uitsluitend uit de beroepspraktijk en zijn over het algemeen journalisten met een jarenlange ervaring.
Wil je een intake-gesprek omdat je het opleidingstraject tot wijkreporter wilt gaan volgen?