Training

Breid je vaardigheden uit

Altijd al aan de slag willen gaan in de media of wil je er beter in worden? Bij het Mediacollege Hart van Brabant leggen we samen met jou de juiste basis!

Je kunt bij het Mediacollege Hart van Brabant de volgende trainingen volgen:

audio-concert-hand-33779
1 dag - 50 euro

Presentatietechniek

Presenteren kun je leren. Niet iedereen is een natuurtalent. Door het veel te doen met een intensieve begeleiding word je beter. Uiteindelijk kun je de boodschap overtuigend overbrengen en weet je de juiste woorden te kiezen. Je werkt zowel aan vorm als aan de inhoud van je presentaties. We nemen alles op en kijken samen terug. Wie durft?

can-chat-chatting-362
1 dag - 50 euro

Interviewtechniek

Hoe bouw je een interview op en wat is nu eigenlijk een goede vraag? En welke vraag stel ik in een interview op het juiste moment? Welke technieken zijn er om een interview op een echt gesprek te doen lijken. Wanneer vraag je door, wanneer suggereer je iets, wanneer zeg je niets? Wat is vragend toevoegen? We kijken naar geoefende interviewers en gaan vooral zelf aan de slag. Uiteindelijk vraag je iemand gewoon het hemd van het lijf. Waarom? Omdat je er gewoon goed in bent geworden!

adult-black-leather-jacket-blur-241555
1 dag - 50 euro

Cameratechniek

Wat is er zo moeilijk aan goed camera werk? Dat ding doet het toch gewoon? Ja, maar hoe breng je iets in beeld zodat de kijker mee gaat kijken? En hoe zorg je ervoor dat wat je filmt overtuigend overkomt? Waar moet je op letten? Tal van vragen die tijdens deze training allemaal aan de orde komen. Uiteindelijk loop je naar buiten als een ervaren cameraman of vrouw. iPhones aan en beginnen maar!

analogue-blur-console-210904
2 dagen - 200 euro

Radio maken

Ze zeggen wel eens dat radio 7 levens heeft want wie geloofde er een aantal jaren geleden nog in? Inmiddels maakt radio weer een belangrijk onderdeel uit van ons mediagebruik mede door onder andere de ontwikkeling van internetradio. Maar hoe maak je een goede radio uitzending? Waar moet je op letten en hoe houd je de luisteraar vast? En welke muziekkeuze hoort bij welk programma? Schalt jouw internet radiostation straks over de luidsprekers? Gewoon proberen!

advice-advise-advisor-7096
2 dagen - 100 euro

Conceptontwikkeling

Altijd al een idee gehad voor een tv- of radioprogramma, YouTube-kanaal of voor het maken van een podcast serie? Maar je wist nooit waar je moest beginnen en hoe het uiteindelijk gerealiseerd kon worden? Wij gaan je helpen om van een idee tot een concept te komen waarin we vaststellen wat de pijlers zijn van dat concept en hoe we van concept naar programmarealisatie kunnen komen. Kom maar met die ideeën! Samen gaan we er iets van maken!